Dacă tot se apropie Paștele am dori ca prin acest articol să sensibilizăm oamenii la măcelul inutil care îmbogățește indstria alimentară și contrar tradiției creștine ne îndepărtează de ascensiunea și legătura adevărată cu Hristos cel înviat!

Printre cele mai vechi comunități creștine, mielul a fost reprezentat pe umerii păstorului (nu în farfurie)

și simboliza sufletul salvat de Hristos.

Mielul pe umerii păstorului este un semn de compasiune și grijă fată de viața nouă pe care hristos ne-a oferit-o.

 

Atunci când Iisus a venit, a încercat să inspire oamenii spre o noțiune mai înaltă de sacrificiu. În loc să sacrifice niște biete animale, care nu au făcut nimanui nici un rău, el a învățat oamenii să-și sacrifice propriile lor animale interioare și poftele, deoarece sacrificarea acestor animale interioare eliberează energii care sunt mult mai prețioase și care pot fi folosite în munca spirituală. Aceia care au inteles acest lucru sunt pe drumul către ascensiune; aceia care nu l-au înțeles sunt înca blocați în grajduri sau cuști – simbolic vorbind – împreună cu propriile lor animale pe care le sacrifică și nu fac decât să contribuie la o mai mare adâncire a sufletululi lor în întuneric.
Propun ca anul acesta să acceptăm prin sacrificiu interior o nouă viață bazată pe compasiune și responsabilitate față de viețile animalelor dar și a semenilor și să devenim mai buni! Cum vrem să avem pace în lume și în inimile noastre dacă noi avem în farfurie ”război”.
Uciderea mielului de Paste nu are nici o bază în tradiția creștină, ci mai degrabă își are rădăcinile în Vechiul Testament (bazat pe traditia evreilor).
”Este un ritual sângeros, în contradicție puternică cu conceptul Învierii, care aduce cu sine reînnoirea de credință și speranță.
Este un ritual ce nu este necesar într-o societate ca a noastră, deja cufundată cu violență și moarte, care servește doar pentru a satisface interesele industriei alimentare.
(Papa Francisco)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lVY52cVkD5k&hd=1[/youtube]