Mai bun cu mai putin


Eficienta energetica are adesea multiple efecte benefice. De exemplu, o masina eficienta de spalat rufe sau o masina de spalat vase foloseste mai putina apa. Eficienta furnizeaza de obicei si un nivel mai inalt de confort. De exemplu, o casa bine izolata va fimai racoroasa vara si mai calduroasa iarna.

Un frigider eficient va fi mai silentios, nu va ingheta sau face condens si in mod sigur va avea o durata mai mare de functionare. Iluminatul eficient iti va oferi mai multa lumina acolo unde ai nevoie. Astfel, eficienta este de fapt „mai bine cu mai putin.”Eficienta are un potential enorm. Sunt niste pasi foarte simpli pe care ii poti urma, cum ar fi sa izolezi mai bine acoperisul, sau cumperi o masina de spalat rufe mai eficienta atunci cand se strica cea veche.

Toate aceste exemple iti vor aduce atat economii de bani cat si de energie. Insa cele mai mari economii nu se obtin daca faci doar un pas din zece. Adevaratele castiguri vin din regandirea intregului concept, adica „a intregii case”, de exemplu, sau „a lintregului sistem de transport”. Cand vei realiza acest lucru, in mod surprinzator, consumul de energie poate fi redus de 4, pana la 10 ori din nivelul actual.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rcHk2VbnaTY[/youtube]

Sursa: ecomagazin.ro