Apartine de: Universitatea „Apollonia” din Iasi
Adresa: Str. Garii nr. 8, bl. L20 – 21 (sau str. Stefan cel Mare nr. 2), Iasi
Telefon: 0232-21.59.22
Fax: 0232-21.59.22

Mesajul decanului, Prof. Dr. Carmen Stadoleanu, Decan al Facultatii de Medicina Dentara
„Constienti de marea responsabilitate ce ne revine in educarea tinerei generatii, comunitatea academica a Facultatii de Medicina dentara cu cele patru specializari, Medicina dentara, Tehnica dentara,  este antrenata intr-un proces didactic ce asigura principalele functii ale invatamantului superior formativa, cultural-civica si de cooperare si completeaza echipa de lucru medic stomatolog – tehnician dentar – asistenta medicala.
Traim intr-o lume de globalizare in care competenta, performanta, competitivitatea constituie diferenta. Ca urmare, educatia academica reprezinta cheia succesului in aceasta competitie la nivel national, european si mondial. in peisajul invatamantului superior romanesc, definit printr-o diversitate fara precedent, Facultatea de Medicina dentara isi propune a se identifica prin calitatea corpului didactic si a actului educational, abordari didactice moderne, respect pentru studenti si absolventi si cultul valorii.
In Facultatea de Medicina dentara studentii si absolventii se bucura de o binemeritata atentie, nu doar din punct de vedere al pregatirii didactice si stiintifice, ci si al formarii de caractere puternice, care sa razbata in viata. Ne mandrim cu absolventi care sunt cadre didactice in invatamantul superior public si privat, absolventi care isi desfasoara activitatea de asistenta medicala in cabinete din tara si strainatate.
Flexibilitatea organizarii programelor de studiu, calitatea si competenta corpului profesoral, rezultatele obtinute de absolventi la licenta, insertia lor profesionala sunt atuuri care recomanda Facultatea de Medicina dentara a Universitatii Apollonia din marea oferta a invatamantului superior public si privat.
Facultatea de Medicina Dentara din Universitatea „Apollonia” se identifica prin respect pentru studenti, calitate si mobilitate a corpului didactic, cultura calitatii si cultul valorii, performantei si competentei, cu abordari moderne, in conformitate cu necesitatile reale ale studentilor si adaptate cerintelor pietii europene a muncii. Facultatea de Medicina Dentara are 4 specializari, astfel:
Facultatea de Medicina dentara asigura cadrul adecvat si resursele necesare pentru pregatirea practica si teoretica: sali de predare, laboratoare didactice-biochimie, anatomie, fiziologie, farmacologie, biofizica, biomateriale, 4 clinici de specialitate – Odontologie/Parodontologie, Chirurgie OMF/Implantologie, Ortodontie-Pedodontie si Protetica/Reabilitare Orala complexa, sali de lucrari practice si de modelaj. Dotarea spatiilor pentru activitatile didactice si de cercetare corespunde nivelului actual de dezvoltare a cunoasterii stiintifice, este compatibila cu cea din universitatile europene si cu bunele practici internationale si respecta normele tehnice, de siguranta si igienico-sanitare in vigoare.
Activitatea didactica si de cercetare stiintifica beneficiaza de infrastructura Universitatii „Apollonia” care dispune de spatii (proprii si inchiriate) corespunzatoare asigurarii unei implementari eficiente a curriculei.
        
Disciplinele de studiu din planul de invatamant sunt structurate pe trei categorii: discipline fundamentale, discipline de specialitate si discipline complementare. Disciplinele prevazute in planurile de invatamant urmeaza o succesiune logica si definesc competente generice si de specialitate, in deplina compatibilitate cu cadrul de calificari national, cu programele de studii similare din statele comunitare si extracomunitare, respectandu-se Sistemul European de Credite Transferabile.
       
Facultatea de medicina dentara pune un accent deoebit pe activitatea practica din cadrul stagiilor efectuate in cele 4 clinici de specialitate.
       
Baremul de lucrari practice care conditioneaza intrarea studentului in examen este astfel conceput incat, la fiecare disciplina manoperele clinice obligatorii din anii precedenti sa se regaseasca si in anii superiori.
       
Universitatea „Apollonia”, a introdus discipline noi, moderne ca: Gnatologia, Implantologia orala, Estetica dento-somato-faciala, Reabilitarea orala complexa, Odontostomatologia clinica, Biomaterialele dentare, Algeziologia si altele care completeaza cu succes standardele europene recomandate.
       
Facultatea de medicina dentara desfasoara o activitate continua de identificare, dezvoltare, testare, implementare si evaluare a unor tehnici noi de invatare eficace, incluzand aici noile aplicatii ale calculatoarelor si ale tehnologiei informatiei.
       
Universitatea are indrumatori, tutori de an, care asigura comunicarea directa intre corpul profesoral, conducerea facultatii/universitatii si studenti. Titularii de curs de la disciplinele de specialitate indruma studentii cu rezultate mult peste medie si cu abilitati deosebite spre continuarea studiilor postuniversitare. Facultatea de Medicina dentara dispune de un plan strategic de cercetare stiintifica care se subsumeaza strategiei generale a universitatii.
       
Prin stabilirea directiilor de activitate si monitorizarea desfasurarii acestora, contribuim la dovedirea faptului ca, in Romania, invatamantul particular si cel medical in special, isi gaseste locul firesc in societatea noastra.
       
Absolventii nostri sunt cadre didactice in Universitati de stat sau particulare, din tara si din tarile Comunitatii Europene. Specialistii pregatiti la universitatea noastra profeseaza cu succes si in Israel sau in Statele Unite ale Americii.”