Apartine de: Universitatea „Apollonia” din Iasi
Adresa: Str. Garii nr. 8, bl. L20 – 21 (sau str. Stefan cel Mare nr. 2), Iasi
Telefon: 0232-21.59.22
Fax: 0232-21.59.22

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii isi asuma o misiune complexa: didactica, de cercetare, de implicare civica si responsabilitate publica. Obiectivul nostru principal este formarea de specialisti polivalenti, cu o larga deschidere culturala si comunicationala, capabili sa raspunda mereu la exigentele societatii actuale.

 

Facultatea valorifica doua campuri de formare profesionala universitara: comunicare si relatii publice si jurnalism. Ea aplica un model formativ multi/pluri si interdisciplinar, construit pe raportul judicious dintre pregatirea teoretica si pregatirea practica, dintre instruirea curenta si cea continua, avand drept finalitate asigurarea, pe de o parte, a unui invatamant adecvat cerintelor si dinamicii pietei muncii, nationale, europene, internationale iar pe de alta parte, pregatirea superioara si sustinuta a specialistilor in domeniu.
(Conf. dr. Dan Gabriel Simbotin, Decan al Facultatii de stiinte ale Comunicarii)Facultatea de stiinte ale Comunicarii functioneaza in cadrul Universitatii „Apollonia” din anul 2001. in cadrul Facultatii exista specializarile Jurnalism si Comunicare si Relatii Publice.

Prin specializarile amintite, Facultatea de stiinte ale Comunicarii pregateste absolventi cu calificare superioara in domeniul relatiilor publice, comunicarii si mass-media. Specializarile Facultatii de stiinte ale Comunicarii isi asuma misiunea de pregatire si formare, prin oferirea unei platforme comune pentru studiul de profunzime in stiintele comunicarii.
      

Absolventii pot pune in practica cunostintele dobandite in timpul facultatii, in cadrul agentiilor de relatii publice, de publicitate, departamentelor de advertising din interiorul companiilor, sau institutiilor, de stat sau private, a O.N.G.-urilor. Studentii nostri se specializeaza in consiliere, cercetare, relatii cu presa, afaceri publice, organizarea de evenimente, planificarea si implementarea de campanii, fund-raising. in concordanta cu cererea de pe piata muncii interne si europene, absolventii pot accede la profesii precum: purtator de cuvant, agent pentru relatii cu presa, PR officer, consilier de imagine, analist media, consilier de afaceri publice, copywriter, fund-raiser etc.
      

Studentii absolventi, cu specializarea Jurnalism, pot ocupa posturi de reporter, redactor, editor si fotoreporter, atat in presa scrisa, cat si in presa online, reporter si redactor in presa audiovizuala, purtator de cuvant.
      

Planurile de invatamant ale ambelor specializari sunt in concordanta cu disciplinele recomandate de ARACIS, discipline fundamentale si de specializare (obligatorii), discipline complementare (optionale, alese de studenti in functie de specializare) si facultative (alese din cursurile propuse de universitate). Planurile de invatamant ale Facultatii de stiinte ale comunicarii respecta cadrul national de calificari, precum si modelele similare din statele comunitare si extracomunitare.
      

Practica profesionala a studentilor este asigurata in institutii si firme, de referinta in domeniul lor de activitate. in acest sens, amintim ca atat revista Altfel, cat si Nova Apollonia sunt rezultatul activitatii practice a studentilor de la Jurnalism. Curricula este in acord cu principiile de tip Bologna, directionata spre uniformizarea sistemelor de invatamant superior, compatibilitatea diplomelor si asigurarea mobilitatii specialistilor in Europa.
      

Studiile universitare de licenta de 3 ani (sase semestre) ofera studentilor cunostintele si tehnicile de baza necesare activitatii in mass-media, PR, publicitate si comunicare, incheindu-se cu o diploma de licenta.
      

Facultatea beneficiaza si de alte atu-uri. Stagii de practica in institutii si firme reprezentative; parteneriate cu Centrul de Jurnalism Independent, cu Societatea Romana de Radiodifuziune, respectiv cu Studioul Regional Radio Iasi, cu Televiziunea Nationala, respectiv cu Studioul Teritorial de Televiziune, Iasi; activitate de cercetare intensificata si concretizata in proiecte, precum cel de colaborare cu Centrul de Jurnalism Independent Bucuresti.
      

Studentii care urmeaza cursurile specializarii Comunicare si Relatii Publice beneficiaza si de asistenta unei agentii profesioniste.