Apartine de: Universitatea „Petre Andrei” din Iasi
Adresa: Str. Gavriil Musicescu, Nr. 6, Bl. 7, Sc. A (Str. Ghica Voda nr.13), Iasi
Telefon: 0232-20.66.00

Politica este stiinta si arta binelui public; unii o transforma, insa, in instrumentul exclusiv al interesului privat. Politica da fiecarui om sansa de a-si face auzit glasul in comunitatea sa; dar nu de putine ori, ea le-a permis tiranilor sa oprime libertatea de actiune si de constiinta a indivizilor. Prin politica, civilizatiile, religiile si natiunile au gasit cai de comunicare si intelegere; jocurile politice au fost, insa, si motive ale conflictelor sangeroase care au sfasiat lumea. Depinde de noi sa aratam fata buna a politicii.

Facultatea de Stiinte Politice a fost infiintata in anul 1998, la initiativa unor prestigiosi universitari ieseni, preocupati de reconstructia spatiului politic romanesc si de procesele integrarii euro-atlantice. Specializarea stiinte Politice a fost autorizata prin Hotararea nr. 442/1998 a Guvernului Romaniei, publicata in Monitorul Oficial nr. 292/10.08.1998 si este in curs de acreditare definitiva.

Facultatea de Stiinte Politice pregateste studentii dupa planuri de invatamant compatibile cu cele ale universitatilor europene integrate in Sistemul Creditelor Transferabile. Studentii beneficiaza de cursuri si conferinte sustinute de profesori si specialisti romani si straini, recunoscuti in plan national si european. Continutul invatamantului este proiectat in consonanta cu Carta de la Bologna si cu exigentele integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.
Studentii care aleg sa urmeze cursurile oferite de Universitatea „Petre Andrei” din Iasi au la dispozitie o cladire moderna, cea mai inalta din Iasi, cu numeroase facilitati de studiu: sali de curs dotate conform ultimelor standarde, 12 amfiteatre incapatoare, 9 laboratoare de specialitate. La acestea se adauga „Aula Magna”, amfiteatrul mare al Universitatii, numeroase birouri si spatii de studiu. in cladirea Universitatii, studentii au acces wireless la Internet, o parte din salile de curs sunt dotate cu table interactive, iar institutia detine si un sistem pentru realizarea de traduceri simultane. De asemenea, cei care aleg sa urmeze cursurile noastre au la dispozitie o platforma virtuala, unde pot schimba idei pe forum sau isi pot afla situatia scolara.SPRIJINIM PERFORMANTA
Universitatea „Petre Andrei” din Iasi sprijina performanta academica si incurajeaza dezvoltarea personala si profesionala. in fiecare semestru,  eforturile si realizarile celor mai buni studenti sunt rasplatite prin acordarea mai multor tipuri de burse: de merit, „Cum Laude”, pentru activitati stiintifice, de performanta sau „Gaudeamus”. De asemenea, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi isi propune sa asigure sanse egale de promovare si avansare in cariera pentru toti studentii sai. in acest sens, studentii cu probleme sociale sau medicale deosebite sunt incurajati sa isi continue studiile prin oferirea unor burse sociale, materializate prin scutiri sau deduceri de la plata taxelor scolare.FINALITATI PROFESIONALE

Licenta in stiinte Politice va asigura accesul la urmatoarele profesii:

• FUNCTIONAR iN ADMINISTRATIA PUBLICA NATIONALA SI EUROPEANA
• EXPERT IN RELATII PUBLICE SI COMUNICARE SOCIALA
• CONSILIER IN ORGANIZATII POLITICE SI ONG-URI
• CONSILIER IN FIRME PRIVATE
• JURNALIST
• ANALIST POLITIC
• PROFESOR DE CULTURA CIVICA