45 de tineri de gimnaziu și de liceu din comunele Liteni, Vlădeni și Dobrovăț vor beneficia de burse lunare de studiu și de un program complet de dezvoltare personală și profesională pe parcursul acestui an școlar (2017-2018). Beneficiile sunt acordate în cadrul programului START – Program de consiliere, orientare școlară și burse derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany .

Programul se desfășoară pentru al patrulea an consecutiv și se adresează copiilor cu rezultate școlare foarte bune, dar care provin din familii cu resurse materiale reduse. Prin activitățile pe care le propun copiilor, specialiștii fundației urmăresc să-i încurajeze să obțină performanțe școlare cât mai bune, dar și să le ofere experiențe educaționale și recreative de care nu ar putea beneficia în satele din care provin. Fiecare tânăr primește burse anuale în valoare de 1350 de lei pentru participarea la concursuri școlare, achiziționarea rechizitelor și a materialelor didactice necesare pentru pregătirea școlară.

Prin componenta sa practică de dezvoltare personală și profesională, tinerii au ocazia să cunoască profesioniști resursă și companii ieșene active în domenii diverse de activitate. Un astfel de exemplu este Biblioteca Vie, un eveniment care a avut lor pe 10 octombrie și care a pus tinerii față în față cu 8 profesioniști (chirurg, consilier juridic, agenți de poliție, arhitect, bibliotecar, coordonator relații cu publicul, manager) și au avut ocazia să afle de la aceștia care sunt secretele meseriei lor.

Mai mult, tinerii lucrează împreună cu psihopedagogii fundației la formarea competențelor lor în cadrul unor sesiuni lunare care abordează teme precum: educație pentru sănătate, exprimarea emoțiilor, rezolvarea conflictelor, îmbunătățirea abilităților sociale, educație financiară, managementul timpului sau orientarea în carieră.

Pentru Fundația Serviciilor Sociale Bethany, acest program reprezintă o investiție anuală de aproximativ 16.000 de euro, fonduri care provin din contribuțiile companiilor partenere și ale donatorilor individuali Programul este finanțat de: Arcadia – Spitale și Centre Medicale, Gemini CAD Systems, Focality, Arobs Transilvania Software, Intelligent Bee, Autonom Rent-a-Car, Mambu, Delphi Diesel Systems, Ness România


Despre Fundația Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor, a tinerilor şi a familiilor acestora, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială. Cu peste 22 de ani de activitate în România, programele fundației vizează activități de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități, proiecte de încurajare a educației în mediul rural și, în general, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, familii defavorizate). Nu în ultimul rând, Fundația Serviciilor Sociale Bethany promovează voluntariatul și filantropia ca modalități de implicare în viața comunității. Mai multe detalii se regăsesc pe www.bethany.ro, www.facebook.com/FundatiaBethany.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numărul de telefon: 0743 628 489, e-mail: georgiana.vieru@bethany.ro, persoana de contact Georgiana Vieru, Manager atragere de fonduri Fundația Serviciilor Sociale Bethany