Iașul își arată generozitatea la Balul de La Castel

26 mai 2014 – A treia ediție a evenimentului Balul de La Castel va avea loc vineri, 30 mai, de la ora 19.00, în sala Ballroom a Restaurantului La Castel în prezența Excelenței Sale Paul Brummell, viitorul ambasador al Marii Britanii la București. Peste 300 de invitați speciali sunt așteptați să participe la cel mai important eveniment caritabil din Iași.
Balul de La Castel se bucură anul acesta și de prezența unor nume importante ale scenei românești: Felicia Filip va susține un recital special cu piese de pe ultimul album, Fata din Vis. Actrița Daniela Nane, originară din Iași, împreună cu violoncelistul Adrian Naidin vor susține un recital de muzică și poezie de dragoste pentru cei prezenți. Artiști ai Operei Naționale Române, Răzvan Manole și Olga Negoduico – campioni naționali la dans sportiv, Alice Sfaițer și Emanuel Florentin – actori ai Teatrului Luceafărul Iași, Andra Botez vor readuce atmosfera filmului clasic printre invitați. Cinemateca in alb și negru este tematica evenimentului din acest an și ea va fi pusă în valoare atât prin programul artistic, cât și prin decor și vestimentația celor prezenți.
Gazdele evenimentului, Irina Păcurariu și Pavel Bartoș, îi vor conduce pe invitați prin momentele deosebite ale serii, invitându-i, pe tot parcursul evenimentului, la un exercițiu de generozitate și solidaritate față de cauza socială care stă la baza întregului eveniment: o viață mai bună pentru copiii cu dizabilități.
Momentul culminant al evenimentului este licitația caritabilă de obiecte valoroase: artă, vinuri de colecție, experiențe inedite și piese de vestimentație special create pentru această ocazie.
Tablouri aparținând unor pictori de renume: Silvia Radu, Constantin Radinschi, Nagy Oszkar, Ioan Papazoglu, Istvan Prihoda, Camelia Mitea, Gheorghe Popovici, dar și unor artiști promițători ai zilelor noastre: Iulian Bordianu, Victoria Ceban și Alexandru David, vizite la Castelele Ruginoasa și Miclăușeni cu limuzine de epocă, ședințe foto, cursuri de dans, Casetă de vinuri Domeniile Coroanei Segarcea purtând semnătura Alteţei Sale Regale și surprize cochete pentru doamne, toate vor fi supuse licitației caritabile ce va avea loc în seara de 30 mai în cadrul evenimentului.

Balul de La Castel este organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Hotel Restaurant La Castel și Agenția Aquavita.
„Balul de La Castel devine o frumoasă tradiție pentru Iași, un eveniment unic prin frumusețea valorilor pe care le promovează și a oamenilor care le împărtășesc. Este unul din momentele cu adevărat speciale de peste an în care oameni de televiziune, artiști consacrați, donatori individuali și companii se implică pentru a ne oferi un spectacol de excepție de la care fiecare invitat va pleca cu sufletul plin de bucuria unui gest care are puterea să schimbe vieți. Filantropia a găsit mereu în Balul de la Castel locul ideal în care oamenii pot să facă diferența” a declarat doamna Diana Păiuș, managerul Fundației Bethany.
Balul de La Castel a fost inițiat în urmă cu 3 ani de Fundația Bethany cu scopul de a aduna fondurile necesare deschiderii unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi. Evenimentul s-a bucurat de mult succes în cele două ediţii precedente, lucru demonstrat de suma de 95.000 lei mobilizată – bani cu care Bethany a amenajat şi susţinut serviciile centrului propriu de recuperare pentru copii cu dizabilităţi. De asemenea, peste 350 de persoane importante din Iaşi au fost prezente la eveniment în ambele ediţii.
Participarea la Balul de La Castel se poate face pe baza unei invitaţii în valoare de 500 de lei, valabilă pentru două persoane. Suma, reprezentând donația participanților pentru cauza evenimentului, poate fi achitată direct către organizatori sau în contul Fundației Bethany: RO17BACX0000000808906000 deschis la UniCredit Țiriac Bank SA. Scopul final al evenimentului este acela de a sprijini cei 35 de copii cu dizabilităţi asistaţi de Fundaţia Bethany.
Mulţumim partenerilor şi sponsorilor care s-au alăturat evenimentului:
Co-organizatori: Hotel Restaurant La Castel şi Agenţia Aquavita
Parteneri: Toyota Iași, Gemini CAD Systems, Limuzine de epocă, Club Moving, Verde Bun, United Business Center, Opera Naţională Română Iaşi.
Platinum Event Sponsors, cu contribuţii între 2000 – 3000 euro: Ambra Sign.
Gold Event Sponsors, cu contribuţii între 1000 – 2000 euro: Domeniile Coroanei Segarcea, Vasea Onel Videographer, Saria Decorațiuni, Crama Oprișor, Panta Aqua, Foss Marai.
Silver Event Sponsors, cu contribuţii sub 1000 euro: Movial, Pleiada Boutique Hotel, Gravat.ro, City Boutique, Pig Farm, Tulip Atelier de Flori, Util Deco, Tymbark, Tricorp, Mara Handrea, Alexandra Feraru, Guilt, Cătălin Larion, Frişcot, Panifcom, Prestige Tours, Simba, Medicover, Centrul Cai de Vis.
Parteneri media principali: EUROPA FM, Neptun TV.
Parteneri media: TVR Iași, Wink, Absolut Media, Ziarul Financiar, Business Magazin, Tabu, Ziarul de Iaşi, IaşiFun, Iaşi4u.