Masina care functioneaza cu hidrogenul rezultat din arderile resturilor provenite de la recoltarea boabelor de cafea a atins viteza record de 110 km/h.

Sub privirile unui reprezentat al Cartii Recordurilor, britanicul Martin Bacon a reusit sa-si conduca masina cu 110 km/h, cea mai mare viteza pentru un Ford P-100 pick-up care functioneaza cu resturile provenite de la recoltarea boabelor de cafea. Micile brichete se transforma, prin ardere, in monoxid de carbon si hidrogen, acesta din urma alimentand motorul automobilului.

„Sunt foarte incantat sa ating recordul de viteza cu o astfel de masina. Gazul, pe post de combustibil, era folosit la scara larga in Regatul Unit in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Nu mai putin de 100.000 de automobile, autobuze si camioane functionau astfel in acele vremuri. Mai mult, la inceputul secolului XX, pe strazile noastre rulau 900.000 de vehicule pe gaz”, a spus proaspatul recordman.

Masina lui Martin Bacon va „pleaca in turneu” in Marea Britanie pentru a-si demonstra utilitatea dar si pentru a atrage atentia asupra produselor Fairtrade (produse realizate respectandu-se normele ecologice si etica muncii).