Un designer pasionat de conceptul vieţii sub apă a realizat proiectul unui complex de locuinţe subacvatic, care ar putea deveni locuibil în viitorul apropiat.

Phil Pauley, realizatorul proiectului, spune că a visat să-l creeze timp de 20 de ani, iar acum a dat publicităţii imagini cu modul în care ar putea arăta construcţia, informează dailymail.co.uk.

Sub-Biosphere 2 reprezintă un habitat acvatic auto-sustenabil proiectat pe termen scurt pentru aquanauți, pentru promovarea turismului și a științelor marine, și chiar pe termen lung pentru găzduirea oamenilor, plantelor și animalelor.

Complexul, alcătuit din opt structuri „bio-dom” şi o lăţime de 330 de metri, va avea un suport central, un punct de observare şi mai multe structuri care pot găzdui până la 100 de oameni. Fiecare structură va avea propriul ecosistem, fără a fi nevoie de aer sau mâncare din lumea exterioară.

„Nu vreau ca oamenii să mă creadă deplasat, aşa că aştept momentul potrivit, când oamenii vor accepta ideea. Atunci voi fi prezent cu designul meu”, spune Pauley.

Designerul caută şi o editură care să îi publice trilogia de cărţi „The Moral Order / Ordinul Moral”, în care vorbeşte despre o lume subacvatică pe care speră să o vadă contruită la un moment dat.

 

Sursa:  mediafax.ro