După dezastrul de la Fukushima, de acum doi ani şi jumătate, zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să părăsească zona dintre apropierea centralei nucleare avariate.

Însă, un singur om a decis să nu plece. Keigo Sakamoto, un fost asistent social, a ridicat un sanctuar al animalelor şi a muncit din greu pentru a proteja aceste fiinţe abandonate.

Imediat după tsunamiul devastator, bărbatul a luat în grijă 500 de animale. O mulţime de găini, raţe şi gâşte, dar şi câini, iepuri, capre şi porci.

Câteva sute de animale au murit în prima lună de după dezastru, dar, apoi, animalele s-au înmulţit şi acum sunt chiar mai multe decât la început.

Cele mai multe dintre animalele moarte au pierit de foame. Sakamoto nu putea călători în afara zonei contaminate, aşa că a încercat tot felul de soluţii. Când câinii au rămas fără mâncare, le-a dat hrană de pisici, altor animale le-a căutat hrană neîncetat în natură. El însuşi a fost nevoit, câteva zile, să îşi procure hrană din natură.

Acum, o dată pe săptămână, bărbatul face un drum de câte ore până în oraş, pentru aprovizionare. Este ajutat de un pet-shop şi de un supermarket. În fiecare lună, animalele sale consumă o tonă de mâncare, estimează el într-un interviu acordat ITN.

Keigo Sakamoto spune că nu se teme pentru viaţa sa, având mulţumirea că a salvat sute de vieţi nevinovate. În prezent, vizitele în zona în care trăieşte Sakamoto sunt permise numai în timpul zilei. Noaptea, acest Noe modern este singurul om care trăieşte în aceste locuri.