Am scris multe articole pe site-ul nostru despre ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Însă a te hrăni sănătos nu este un act complet dacă nu eşti şi un consumator conştient. De multe ori ne hrănim cu cele mai bune alimente pentru o perioada pentru că apoi să cădem din nou în capcană alimentaţiei nesănătoase. Şi facem asta pentru că nu suntem conştienţi şi astfel actul hrănirii nu este complet. Dacă nu suntem nişte consumatori conştienţi ne va fi mai greu să transformăm consumul alimentelor sănătoase dintr-o dietă de moment într-un stil de viaţă permanent.

Aşa că nu te mai autocritica dacă ai mâncat prea mult sau dacă nu ai mâncat prea sănătos în ultima vreme. Acum ai ocazia perfectă să încerci din nou, echipat cu o nouă unealtă folositoare. Practicarea mâncatului conştient va va ajută cu siguranţă, dar pentru a o face bine este nevoie de „antrenament”, întocmai precum orice altceva. Nu am visa să participăm la un maraton fără un antrenament adecvat sau să jucăm într-o piesă de teatru fără a face repetiţii, totuşi ne aşteptăm să începem să mâncăm în mod conştient oricând! Din nefericire treaba nu merge în felul asta, aşa că am dezvoltat un „plan de antrenament” pentru a mânca conştient. Începe cu Ziua 1, şi în fiecare zi adaugă un nou obicei rutinei tale de a mânca. La sfârşitul celor 10 zile, vei fi încorporat 10 noi obiceiuri şi vei fi pe cale să te hrăneşti într-un mod conştient!
Practică azi această simplă recomandare în timpul meselor!

Ziua 2

Înainte de a lua prima îmbucătura, voi acordă un moment pentru a mă gândi la cât de recunoscător sunt pentru a avea la dispoziţie această delicioasă hrană.

Vă așteptăm și mâine pentru un alt exercițiu de alimentați conștientă!
Sursa: viataverdeviu.ro