Terapia cu metale sau „siderismul” a revenit la modă, iar cercetările ştiinţifice demonstrează că această chiar are rezultate miraculoase, şi fără să aibă efecte secundare dăunătoare.
În antichitate, 7 erau metalele cele mai cunoscute, număr magic, care corespundea cu cele 7 planete importante. Se consideră că metalele se formează în interiorul Pământului, că într-un uter, sub influenţă corpurilor cereşti.
Aurul era „copilul” Soarelui, argintul, al Lunii, staniul al lui Jupiter, fierul al lui Marte, mercurul al planetei Mercur, plumbul al planetei Saturn, iar cuprul al planetei Venus.

Influenţă asupra câmpului energetic
Metalele și forma bijuteriilor purtate, de regulă că accesorii estetice, influenţează câmpul energetic din jur (efectul de formă este un câmp puternic, generat de orice obict care are o forma bine stabilită)
În antichitate, atât metalul cât şi forma în care era turnată bijuteria, locul unde urmă să fie purtată aveau semnificaţii bine stabilite, cunoscându-se proprietăţile lor vindecătoare. Studiile din ziua de azi demonstrează că anticii aveau dreptate şi că proprietăţile acestor bijuterii chiar influnţează starea de sănătate. Pentru a obţine vindecarea, bijuteriile sau doar plăcute din metalul util pentru o anumită boală se aşează pe puncte energetice foarte active sau pe locul dureros, bolnav. Când metalul vine în contact direct cu pielea se produce un curent electric peceptibil, care influenţează fluxul energetic al corpului.
Doctorii şi oamenii de ştiinţă care studiază siderismul au demonstrat că, la aplicarea aurului, cuprului, plumbului sau zincului pe o zona afectată de o boală, se naşte curent electric la contactul cu pielea, iar fluxul acestuia începe imediat să „cureţe” mediul. Aurul, cuprul, plumbul sunt recomandate pentru afecţiuni ale organelor, în timp ce argintul şi staniul pentru afecţiuni provocate de funcţiile excesive.

Aurul Soarelui, panaceu de viaţă lungă

Aurul este un metal foarte reactiv şi are proprietăţi vindecătoare unice. E capabil să atragă căldură din mediu spre organism, ceea ce este foarte important pentru organismele care au deficit energetic. Sunt de preferat obiectele de aur de formă rotundă. Mai mult, bijuteriile de aur moştenite din generaţie în generaţie prezintă un potenţial vindecător şi mai mare, prin acumulare energetică în timp. În antichitate, aurul era socotit un remediu foarte puternic pentru spirit şi conferea viaţă lungă, acumulând energie în plexul solar. Un proverb antic spunea că „aurul întoarce răul înapoi la cel care l-a trimis”. Se spunea că purtarea unui inel de aur pe un deget de la mâna dreapta prelungeşte viaţă cu câţiva ani. Cercetătorii moderni au dovedit că aurul are efecte pozitive asupra stării sufleteşti, cu efecte extraordinare asupra depresiilor sezoniere, învigorează şi inspiră încredere în viitor, are proprietăţi antiinflamatorii şi antiimbatranirea pielii. Influenţează pozitiv pe cei suferinzi de aritmii, care ar trebui să poarte un medalion sau o cruce de aur la gât. Faptul că unele bijuterii de aur îşi schimbă culoarea nu înseamnă că omul respectiv suferă de vreo boală, ci doar că aliajul are multe impurităţi. În care caz trebuie înlocuit cu bijuterii din aur mai curat.

Argintul Lunii, bun diagnostician
Argintul, în antichitate, era considerat doctorul casei, fiind un bun diagnostician. Purtat la gât, calmează nervii, că inel pe un deget de la mâna dreapta sau stânga elimina excesul energetic al circulaţiei sângelui şi reduce presiunea. Un inel pe index, indiferent la ce mâna, normalizează tractul gastrointestinal. Pentru învigorarea inimii se poartă constant un inel pe degetul mic de la mâna stânga. Argintul se înnegreşte, când persoană care-l poartă are probleme endocrine sau devine mai strălucitor decât era, ceea ce înseamnă o disfuncţie serioasă a rinichilor (zaharurile eliberează substanţe care conţin nitrogen, ceea ce face argintul mai strălucitor). Argintul este antibacterian, iar în anchitate se purifică apă cu site de argint, procedeu folosit şi de daci, dovedit arheologic. Se recomandă hrănirea bebeluşilor cu linguriţe de argint. Un aliaj din aur şi argint are proprietăţi vindecătoare şi mai puternice.

Fierul lui Marte întăreşte sistemul imunitar
Dacă tăiaţi un măr cu un cuţit de fier, secţiunea se înnegreşte rapid, datorită acidului malic. Consumul acestei substanţe contribuie la normalizarea compoziţiei sângelui, în special după infecţii care au slăbit sistemul imunitar. Se recomandă să se mănânce mere rase de două ori pe zi, ceea ce îmbunătăţeşte funcţiile splinei şi ale ficatului. Ajută de asemenea la întărirea muşchilor şi previne anemia. Sub formă de bijuterii, fierul nu se poartă mereu şi nu timp îndelungat. De regulă, e bine să se poarte peste haine, sub formă de fibule. De asemenea, nu este recomandabil să staţi multă vreme într-o încăpere în care se află multe obiecte de fier, pentru că perturbă grav fluxul energetic, ducând la tot felul de disfuncţii. Nu este bine să dormiţi cu capul în dreptul unui calorifer sau obiect de fier, ceea ce duce la distrugerea rapidă a biocampului uman. Expunerea prelungită la fier duce la stări de oboseală, iritare, dureri de cap. Însă, dacă aveţi o stare de nervozitate, e bine să ţineţi în mâna, câteva minute, un obiect de fier, care absoarbe toate emoţiile negative. Oţelul, aliaj de fier şi carbon, are abilitatea de a curată coloana. Pentru acest lucru, se plimbă un obiect de oţel de-a lungul coloanei, de la coccis la baza craniului, la o distanţă de 10-15 centimetri deasupra. Se poate face de mai multe ori pe zi, niciodată nu e de prisos.

Cuprul lui Venus îmbunătăţeşte metabolismul
Aplicarea unor monede de cupru pe corp ajută la vindecarea multor boli. Este cea mai simplă metodă de reflexologie. Aplicarea cuprului scade febra, alungă durerea, are proprietăţi antibacteriene, opreşte sângerarea, îmbunătăţeşte metabolismul, calmează sistemul nervos, măreşte efectul insulinei şi vindecă inflamatiile. Proprietăţile metalului cresc dacă polizaţi monezile şi practicaţi nişte găuri. Înainte de a fi aplicate pe piele, monedele se ţin 10-20 de minute într-un cuptor, apoi se lasă să se răcească şi se freacă cu şmirghel, că să se activeze metalul. Sau se lasă monedele într-o soluţie apoasă de clorură de sodiu (o linguriţă la un pahar de apă) timp de o ora, după care se lasă să se usuce şi aplică pe zona afectată. Se lasă pe zona respectivă 15 minute, după care se repetă procedura în fiecare zi, timp de două săptămâni. Durerea de cap trece dacă moneda de cupru se aplică pe frunte, tâmple sau ceafă, depinde unde se resimte durerea mai acut, timp de 15-20 de minute. Problemele cu digestia trec dacă aşezaţi 2-4 monede în zona esofagului. Presiunea sângelui se reduce dacă purtaţi o cordeluţa de cupru pe cap. Zgârieturile dispar rapid dacă puneţi monede de cupru pe locul afectat. E bine să purtaţi o brăţară de cupru la încheietura mâinii. Protejează de insomnie, nevroză, crize hipertensive, dureri musculare.

Sursa: enational.ro/