Ziua mondială de combatere a SIDA, sărbătorită pe 1 decembrie în fiecare an, este dedicată creșterii gradului de conștientizare a pandemiei de SIDA cauzată de răspândirea infecției cu HIV, iar panglica roșie reprezintă simbolul global pentru solidaritate cu persoanele depistate HIV pozitiv și a celor care trăiesc cu SIDA.

Fundatia „Alaturi de Voi” Romania organizeaza evenimentul „Funda Umana”, luni, 2 decembrie 2013, intre orele 13.00 – 15.00, in incinta ansamblului urbanistic Palas Iasi, in Atrium, pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA.

Devenit deja o traditie, evenimentul este la a VIII-a editie si are ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV.

Si prezenta anuntata este una semnificativa, cca 2000 de persoane din Iasi si din judetele din jur manifestandu-si dorinta de a se prinde in lantul uman in forma de funda rosie. Acestia vor veni in incinta Palas Mall, luni, intre orele 12.30-13.00, astfel incat la 13.00, funda sa fie deja formata.

Pentru ca informatia este esentiala in abordarea problematicii HIV/SIDA, atat duminica, 1 decembrie 2013 cat si luni 2 decembrie, angajati si voluntari ADV vor realiza, in Palas o campanie de informare privind prevenirea infectiei cu HIV.

Pentru ca evenimentul sa atraga si mai mult atentia tinerilor, doi liceeni ieseni, Cush Gisca si Fabio Netca -deja confirmati ca interpreti prin premiile la numeroase concursuri nationale si internationale vor oferi un scurt concert de vioara si pian numit „In memoriam” .

Evenimentul din 2 decembrie se va desfasura dupa urmatoarea agenda:

  • 13.00 – 13.15 – prindere in funda si discursul organizatorilor si finantatorilor
  • 13.15 – 13.30 – situatia HIV/SIDA in Romania si in lume
  • 13.30 – 13.40 – moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA si aprinderea de lumanari in jurul quilt-urilor
  • 13.40 – 15.00 – concert si campanie de informare

Proiectul ”Funda Umana” este finantat si anul acesta de catre Consiliul Local – Primaria Iasi si cofinantat de Util Deco – unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de Fundatia ADV Romania si are ca partener principal PALAS Iasi.

 

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740.513.864, mail mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro  

 

Sursa: www.fundaumana.ro