Cel mai lung studiu din istorie descoase secretele bărbaților fericiți

 

”Fericirea înseamnă dragoste. Punct”. Aceasta este concluzia Universității Harvard, după cel mai ambițios studiu pornit vreodată, implicând 268 de bărbaţi, pe care i-a urmărit din perioada studenţiei, timp de 75 de ani. Considerat cel mai lung studiu de acest gen din istoria cercetării directe a evoluţiei umane,  el debutează în 1938. Scopul studiului a fost stabilirea, cât mai corect posibil, a factorilor ce contribuie cel mai mult la o existenţă umană înfloritoare.

După acest studiu, în viețile bărbaților au devenit valabile următoarele statistici generale legate de: copilărie, bătrânețe, succes, căsătorie, alcool, venituri, sex, îmbătrânire și ideologii.

1. O copilărie fericită este o sursă de putere pentru întreaga viață.

2. Anii din urmă, se dovedesc mai împliniți decât cei de dinainte.

3.  Succesul pe parcursul vieții nu este ceva continuu sau determinat de succesele tinereții.

4. Abia după vârsta de 70 de ani căsătoriile provoacă satisfacții notabile.

5. O îmbătrânire grațioasă este datorată mai puțin eredității și mai mult stilului de viață pe care l-au avut înainte de de vârsta 50 de ani.

6. Alcoolismul este cel mai distructiv viciu al barbaților, fiind cauza principală a decesului, divorțurilor și depresiei.

7. Nu s-a înregistrat o discrepanță mare între veniturile celor cu IQ superior sau cei cu IQ mediu.

8. Ideologiile politice nu influenţează satisfacţia vieţii, în general, dar, exista o legătură cu viaţa sexuală, liberalii își continuă viața sexuală și după 80 de ani, conservatorii pun capăt acestui capitol din viața lor pe la 68 de ani.

Studiul relevă în final că definitoriu pentru o viaţă fericită a fost găsit următorul factor: AFECȚIUNEA.

Afecțiunea trăită în timpul vieţii influențează sănătatea şi fericirea. Această remarcă este valabilă pentru succesul profesional cât și al veniturilor. Cei care experimentează un grad de afectivitate mai mare în timpul vieții au mai mult success professional, sunt mai sănătoși și e mai probabil să câștige venituri mai semnificante, prin urmare, au un grad de mulţumire mai ridicat asupra vieţii. Cu alte cuvinte bărbații duc o viață înfloritoare atunci când au parte de dragoste în viața lor, în ciuda faptului că societatea nu promovează dragostea ca cea mai ”bărbătescă experiență”. Poate, totuși, e nevoie de o resemnificare a masculinității?!

 

Adaptat după sursa Feel Guide, de către o nouă prezență în echipa noastră, Anca