Teatru la FiX

Spectacol Premieră

ŞEFELE

Joi 22 mai şi Duminică 25 mai, ora 19.00 ,  ŞEFELE  la Teatru Fix.                                          

Teatru Fix în parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu , Iaşi şi Universitatea Al.I.Cuza – Catedra de Germanistică şi Lectoratul Austriac din Iaşi, îţi propune un spectacol după un text de Werner Schwab, în regia lui Bogdan Pălie.Spectacolul face parte din proiectul “Laborator de texte germane austriece şi noi viziuni regizorale”.

Textul îi aparţine autorului austriac Werner Schwab, care este considerat unul dintre cei mai licenţioşi dramaturgi, însă a reuşit să devină în ultimul deceniu al secolului trecut unul dintre cei mai montaţi autori de limba germana. În 1992, Schwab a fost declarat dramaturgul anului de către revista Theater Heute (Teatrul, astazi).

Werner Schwab face parte din marea galerie de autori dramatici pe care Austria i-a dat Europei după al doilea război mondial (alături de Handke, Jelinek, Bernhard şi Turrini) şi este în acelaşi timp un ultim reprezentant al unei boeme, care îşi trăieşte cu el să spunem, ultima suflare.                                                           

Şefele – un spectacol ce aduce în prim-plan trei personaje – Greta, Erna si Maria – interpretate de actriţele : Catinca Tudose, Petronela Grigorescu şi Stanca Jabeniţan.

            În bucătaria Ernei, „Şefele” lui Schwab vorbesc despre viaţă, sex, credinţă şi fecale, pentru că ştiu totul despre ele. Erna, Greta şi Maria îşi mânjesc cu sublim existenţele lor mediocre ca într-o pictură pop art. „Viaţa e cinstită şi le arată oamenilor din ce e făcută” spune parcă Maria, în numele tuturor care acceptă azi un contract de muncă oricât de mic cu patronajul în definitiv de origine divină.

Regia : Bogdan Pălie

Distribuţia : Catinca Tudose , Petronela Grigorescu şi Stanca Jabeniţan

Coordonare : Alexandra Chiriac şi Mariana Bărbulescu

Echipa : Andreea Ghedeon , Elena Munteanu, Teodora Constantin, Andreea Flavia Cîrlan,

Ema Petrijor, Anca Elisabeta Turcu                                             

Joi 22 mai şi Duminică 25 mai , ora 19.00                                                                            

Bilet : 15 , reducere studenţi / elevi 10 ron

Rezervări la  www.teatrufix.ro , 0724 921212