În perioada 13 – 15 iunie va avea loc cea de-a doua ediție a Street Delivery Iasi, eveniment organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași și Palatul Copiilor Iasi.

Timp de 3 zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru mașini și deschisă pentru oameni, găzduind numeroase evenimente culturale, educaționale și artistice. Locuitorii orașului și nu numai se vor putea bucura de expoziții, performance-uri, teatru, concerte, ateliere de reciclat, de improvizație teatrală, ateliere muzicale, ateliere sportive, dar și de proiecte de arhitectură și ale societății civile. În ceea ce privește concertele, la Street Delivery Iași vor participa atât trupe locale, cât și trupe din alte orașe. Printre invitați se numără Aria Urbană, Pinholes, Rappa Muffin, Kaleidonescu, Nava Mamă, Loungerie II și Pretty visitors. Activitățile și concertele se vor desfășura în intervalul orar 10-22:00, pe strada Vasile Pogor, dar și în grădina Casei Pogor și curtea Palatului Copiilor.

Tema ediției de anul aceasta este „Societatea mobilă”, iar programul complet poate fi vizualizat la http://tinyurl.com/ljv2yeq


Street Delivery este un eveniment urban care are loc în fiecare vară pe străzile marilor orașe din România și are drept scop recuperarea unei străzi pentru a fi redată pietonilor, mobilând-o cu idei și proiecte pentru un oraș mai bun. Street Delivery a fost fondat în mai 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România. La Iași, Street Delivery se află la a doua ediție, după ce în anul 2013 a cunoscut un succes răsunător, cu peste 10.000 de participanți în 3 zile.