Apartine de: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Adresa: B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon: 0232-20.10.00
Fax: 0232-20.12.01

Facultatea a fost infiintata in 1864, odata cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, ca o sectie a Facultatii de Stiintele Naturii. In timp, a capatat denumiri diferite (Facultatea de Stiinte Naturale – Geografie, Facultatea de Biologie – Geografie – Geologie).
Facultatea formeaza viitoarele cadre didactice din invatamantul universitar si preuniversitar, precum si specialisti care pot desfasura activitati in: intreprinderi care folosesc biotehnologii (fabrici de antibiotice, fabrici de industrializare a laptelui, a produselor alcoolice, vinuri, bere etc.), in spitale sau in domenii ecologice si de protectie a mediului.
Studentii si cadrele didactice au la dispozitie o importanta baza materiala pentru cercetare si practica, prin accesul la statiunile de cercetare ale facultatii de la Agigea (Marea Neagra) si Potoci (Bicaz), prin Gradina Botanica, Muzeul de Istorie Naturala (primul din tarile Romane) si un Herbarium foarte bogat in specii de plante.
In cadrul facultatii se efectueaza cercetari moderne fundamentale si aplicative in domenii ca: biodiversitate, biotehnologii moderne, ecologie si protectia mediului, combaterea integrata si biologica a daunatorilor, genetica, biochimie, biofizica, biologie celulara, anatomie, citologie, histologie, fiziologie vegetala si animala etc.

Departamente:
Departamentul de Biologie

Conducerea facultatii:

DECAN: Prof.univ. dr. Ioan MOGLANDIRECTOR DEPARTAMENT: Prof. univ. dr. Maria-Magdalena ZAMFIRACHEPRODECAN PENTRU CERCETARE: Prof. univ. dr. Dumitru COJOCARUPRODECAN PENTRU ACTIVITATE DIDACTICA: Conf. univ. dr. Luminita BEJENARUCANCELAR: Conf. univ. dr. Lacramioara IVANESCUContact:

B-dul Carol I, Nr. 22, RO-700505 – Iasi;
T: + 40 (232) 201072; 201073
F: + 40 (232) 201472;