Apartine de: Universitatea „Petre Andrei” din Iasi
Adresa: Str. Gavriil Musicescu, Nr. 6, Bl. 7, Sc. A (Str. Ghica Voda nr.13), Iasi
Telefon: 0232-20.66.00

Programele de studiu oferite de Facultatea de Economie  in cadrul celor trei specializari: Finante Banci, Economia Comertului, Turismului si Serviciilor,   Contabilitate si Informatica de gestiune, precum si la cele  patru masterate  dezvoltate, pornind de la cel acreditat – Management economico-financiar european  – sunt fundamentate cu multa grija pentru a furniza studentilor si masteranzilor cunostintele si abilitatile necesare pentru construirea unor cariere fructuoase, de succes, in domeniile economice, dar si ale celor conexe.

Ne straduim sa atingem aceste deziderate  intr-un mod in care sa imbinam  realizarea satisfactiei personale a celor ce urmeaza cursurile facultatii noastre cu cele generale ale Universitatii ,,Petre Andrei” din Iasi si ale valorosului sau corp profesoral. Concret, dorim sa imbinam aspectele de ordin teoretic cu cele ale aplicatiilor practice, astfel incat absolventii nostri sa fie intr-adevar adaptati si usor pliabili conditiilor din economia reala.

Legaturile pe care le-am stabilit cu mediul academic din tara si strainatate, dar si cu cel de afaceri, relatiile stranse si benefice cu angajatorii si institutiile publice din Iasi si Regiunea de dezvoltare Nord-Est, ne ajuta substantial in deschiderea pe care o dorim Facultatii de Economie, dar si in elaborarea tematicii fiecarei discipline in concordanta cu cerintele actuale ale pietei.
Forma, durata studiilor si specializarile sunt in concordanta cu Declaratia de la Bologna.

 

CONDITII MODERNE DE STUDIU
Studentii care aleg sa urmeze cursurile oferite de Universitatea „Petre Andrei” din Iasi au la dispozitie o cladire moderna, cea mai inalta din Iasi, cu numeroase facilitati de studiu: sali de curs dotate conform ultimelor standarde, 12 amfiteatre incapatoare, 9 laboratoare de specialitate. La acestea se adauga „Aula Magna”, amfiteatrul mare al Universitatii, numeroase birouri si spatii de studiu. in cladirea Universitatii, studentii au acces wireless la Internet, o parte din salile de curs sunt dotate cu table interactive, iar institutia detine si un sistem pentru realizarea de traduceri simultane. De asemenea, cei care aleg sa urmeze cursurile noastre au la dispozitie o platforma virtuala, unde pot schimba idei pe forum sau isi pot afla situatia scolara.
 SPRIJINIM PERFORMANTA
Universitatea „Petre Andrei” din Iasi sprijina performanta academica si incurajeaza dezvoltarea personala si profesionala. in fiecare semestru,  eforturile si realizarile celor mai buni studenti sunt rasplatite prin acordarea mai multor tipuri de burse: de merit, „Cum Laude”, pentru activitati stiintifice, de performanta sau „Gaudeamus”. De asemenea, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi isi propune sa asigure sanse egale de promovare si avansare in cariera pentru toti studentii sai. in acest sens, studentii cu probleme sociale sau medicale deosebite sunt incurajati sa isi continue studiile prin oferirea unor burse sociale, materializate prin scutiri sau deduceri de la plata taxelor scolare.