Apartine de: Universitatea „Petre Andrei” din Iasi
Adresa: Str. Gavriil Musicescu, Nr. 6, Bl. 7, Sc. A (Str. Ghica Voda nr.13), Iasi
Telefon: 0232-20.66.00

Psihologia si educatia sunt atat stiinte, cat si profesii de o mare insemnatate pentru comunitate. Cu o traditie de aproape 20 de ani, marcata de numeroase realizari, Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei din cadrul Universitatii “Petre Andrei” din Iasi si-a urmat intotdeauna misiunea de a dobandi, de a propune si de a disemina cunostinte in domeniile sale de interes.

 

Printre obiectivele sale se numara aducerea de contributii semnificative la studiul psihologiei si al pedagogiei, prin cercetari creative si bine documentate, dar si formarea viitoarelor generatii de specialisti si practicieni, prin programe de studiu atent gandite si elaborate. Cercetarile cadrelor didactice si activitatile de predare/invatare sunt sustinute de numeroase facilitati, dar si de un personal tehnic si administrativ dedicat. Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei le ofera studentilor sai module de specializare in domenii de interes precum psihologia clinica, psihologia de familie, psihopedagogia sau managementul resurselor umane.
Forma, durata studiilor si specializarile sunt in concordanta cu Declaratia de la Bologna.CONDITII MODERNE DE STUDIU
Studentii care aleg sa urmeze cursurile oferite de Universitatea „Petre Andrei” din Iasi au la dispozitie o cladire moderna, cea mai inalta din Iasi, cu numeroase facilitati de studiu: sali de curs dotate conform ultimelor standarde, 12 amfiteatre incapatoare, 9 laboratoare de specialitate.

 

La acestea se adauga „Aula Magna”, amfiteatrul mare al Universitatii, numeroase birouri si spatii de studiu. in cladirea Universitatii, studentii au acces wireless la Internet, o parte din salile de curs sunt dotate cu table interactive, iar institutia detine si un sistem pentru realizarea de traduceri simultane. De asemenea, cei care aleg sa urmeze cursurile noastre au la dispozitie o platforma virtuala, unde pot schimba idei pe forum sau isi pot afla situatia scolara.SPRIJINIM PERFORMANTA
Universitatea „Petre Andrei” din Iasi sprijina performanta academica si incurajeaza dezvoltarea personala si profesionala. in fiecare semestru,  eforturile si realizarile celor mai buni studenti sunt rasplatite prin acordarea mai multor tipuri de burse: de merit, „Cum Laude”, pentru activitati stiintifice, de performanta sau „Gaudeamus”.

 

De asemenea, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi isi propune sa asigure sanse egale de promovare si avansare in cariera pentru toti studentii sai. in acest sens, studentii cu probleme sociale sau medicale deosebite sunt incurajati sa isi continue studiile prin oferirea unor burse sociale, materializate prin scutiri sau deduceri de la plata taxelor scolare.
 PSIHOLOGIE
Ce va ofera psihologia la Universitatea “Petre Andrei” din Iasi?
• antrenarea si dezvoltarea abilitatilor si competentelor psihosociale necesare profesiei de psiholog: inteligenta sociala, inteligenta emotionala, comunicarea, creativitatea, asertivitatea, empatia, prezentarea sinelui, self-managementul
• orientarea si familiarizarea studentului cu domeniul psihoterapiilor: experential, clinica de familie prin creativitate transpersonaleDomenii de activitate in care pot profesa psihologii:
Justitie, Sanatate, Mediul de Afaceri, ONG-uri, Cabinete Private, Sport, Resurse Umane, Industrie, invatamant, Cercetare, Politie, SRI, Armata, Institute de Investigare Sociala, Administratie Publica, Publicitate,Transporturi, Politica.

 

Conducerea facultatii
Decan: Prof.univ.dr. Mariana Caluschi
sef de Catedra: Lect. univ.dr. Constantin Bere
Secretar stiintific:Conf.univ.dr. Anisoara Sandovici