Apartine de: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
Adresa: B-dul Carol I, Nr. 11, Iasi
Telefon: 0232-20.10.00
Fax: 0232-20.12.01

Biserica catolica din Moldova a ajuns de mult la o faza de maturitate din toate punctele de vedere, iar pe planul invatamintului superior se simtea nevoia unei institutii de invatamint care sa raspunda la cererile multor tineri catolici de a avea acces la o cultura superioara specific catolica.

 

Facultatea de Teologie Romano-Catolica Didactica din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, ce isi incepuse activitatea in anul 1991. De pe bancile acestei facultati s-au ridicat deja sute de persoane, dintre care aproximativ o suta cincizeci sunt astazi invatatori sau profesori de religie in scolile statale. Actuala facultate reprezinta o maturizare a fostei facultati, o prezenta stabila juridic si organizatoric a unei institutii de invatamint universitar statal cu specific religios catolic. Facultatea de Teologie Romano-Catolica se afla in colaborare, pentru disciplinele teologice, cu Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi.
Facultatea isi asuma misiunea de a raspunde prompt si competent, valorificind traditia scolii catolice universale, cea a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” si a Institutului Teologic Romano-Catolic, pentru a promova deschiderea spre comunitatea academica internationala.Departamente:
Departamentul de Teologie Romano – CatolicaConducerea facultatii:DECAN: Prof.univ. dr. pr. Emil DUMEACANCELAR: Prof. univ. dr. Calina GOGALNICEANUContact:
Str. Toma Cozma, Nr. 3, RO-700554 – Iasi;
T: +40 (232) 201028;
F: +40 (232) 210660;