Sosirea toamnei înseamnă și apariția multor fructe delicioase și legume de sezon despre care unii experți spun că pot ajuta la restabilirea supleții pielii, și de asemenea au un gust bun.

Unii experți în dermatologie, cum ar Joanna Vargas, le recomandă în tratamente pentru a ajuta la repararea pagubelor cauzate de soare și poluare. Și chiar dacă nu vă permite bugetul să  petreceți o zi la spa, vă puteți bucura în continuare de aceste avantaje la domiciliu.

Pentru a afla cum ne putem detoxifica în  această toamnă pentru a avea o  piele strălucitoare și  sănătoasă, am investigat unele dintre cele mai bune alimente pentru a le mânca în acest sezon și modul în care acestea pot fi un tratament post-vară de care aveți nevoie chiar acum:

Dovleacul

Dr. Stafford Broumand, profesor asociat la clinica de chirurgie plastică de la Mount Sinai Medical Center din New York, recomandă dovleacul ca fiind unul dintre cele mai bune alimente pentru pielea ta. „Dovleacul are un conținut ridicat de vitamina A și retinol, care este un derivat de vitamina A,”, spune Broumand. Folosind acest ingredient în forma sa naturală, ai parte de beneficii mari, cum ar fi exfolierea, repararea daunelor soare precum și îmbunatățirea texturii pielii.” Creează-ți o mască de față din dovleac, urmând recomandările noastre.

Ignamele

„Ignamele conțin un compus numit diosgenin, care este o plantă care conține un derivat din steroizi, care are atât proprietăți anti-inflamatorii cât și proprietăți anti-îmbătrânire,” explică Dr. Julia Tzu, profesor de dermatologie la Universitatea New York . „În unele studii de laborator, s-a demonstrat că această plantă crește producția de colagen.”

Sfecla

Această legumă are un conținut bogat în fibre astfel îți crează o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Ele pot fi, de asemenea, secretul pentru a obține strălucirea în aceasta toamnă după care râvnește tenul fiecăruia.  „Sfecla revitalizează pielea obosită prin stimularea sistemului limfatic, eliminarea toxinelor din celulele noastre”, spune dr. Jayson Calton. „Sfecla dă strălucire pielii tale, deoarece acesta sporește capacitatea organismului de a transporta oxigenul în sânge, adăugând luminozitate pielii.” Calton recomandă un suc de sfecla roșie sau o salată de sfeclă roșie cel puțin o dată pe săptămână.

Afinele

Uită de afinele la conserve. „Îmi plac afinele pentru proprietățile antioxidante și beneficiile anti-inflamatorii. În plus, ele sunt bogate în substanțe nutritive, „spune Dr. Elizabeth Tanzi, co-director al Institutului de la Washington de chirurgie dermatologică cu laser. Dacă nu preferi să mănânci afine la birou pentru că sunt ușor amare, atunci caută produse cosmetice de îngrijire a pielii care să conțină afine. It’s a must!

Rodia

Acest fruct oferă elasticitate și netezime aspectului general al pielii. „Rodiile pot ajuta, de asemenea, la reducerea acneei, daunelor provocate de soare, și ridurilor fine cu ajutorul antioxidanților pe care îi conțin, care de asemenea, reduc inflamarea pielii. Adaugă-le la aproape orice fel de mâncare pentru o aromă deosebită.

Mărul

Merele conțin multi compuși bioactivi, care au proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii. Studiile au demonstrat ca mere au chiar si proprietăți anti-cancerigene.

Morcovul

Precum alte alimente de sezon, morcovi sunt dotați cu beta-caroten, care ajută la protejarea pielii împotriva ridurilor cauzate de razele ultraviolete. Folosiți o mască din morcovi pentru a ajuta la atenuarea punctele negre și petelor întunecate riduri. Consultați rețeta noastră de mască din morcovi.

Strugurii

Strugurii sunt, după portocale, cele mai cultivate fructe de pe pământ. Nici nu e de mirare, întrucât beneficiile lor sunt imense! Când vine vorba de îngrijirile antirid, strugurii sunt bine poziţionaţi în ierarhia ingredientelor. Seminţele lor sunt foarte eficace împotriva îmbătrânirii şi luptă împotriva radicalilor liberi, fiid foarte folosiţi în lumea cosmeticelor. În plus, vitamina PP, prezentă în struguri, este excelentă pentru ten şi pentru prelungirea bronzului. 

 

 Sura: alegesanatos.ro
 Sursa foto: hotely.sk