Apartine de: Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi
Adresa: B-dul Dimitrie Mangeron, Nr. 53A, Iasi
Telefon: 0232-21.23.26
Fax: 0232-21.16.67

Traditie: 101 ani de excelentaAscensiunea facultatii noastre a fost sustinuta de anvergura unor Titani ale  caror performante stiintifice i-au adus in preajma premiilor Nobel: academicienii Dragomir Hurmuzescu si stefan Procopiu.  
 Avand piatra de temelie in scoala Superioara de Electricitate Industriala (noiembrie 1910), devenita ulterior Institut Electrotehnic, am fost una din cele doua facultati fondatoare, in 1938, ale scolii Politehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi. Evolutia facultatii a fost impulsionata de infiintarea in 1960 a specializarii Energetica. incepand cu anul 1995, s-a dezvoltat specializarea Inginerie economica (Inginerie si management) iar din 2003, Informatica aplicata in ingineria electrica.Pornind din acest an universitar, 2011-2012, suntem autorizati sa scolarizam si specializarea de licenta in limba engleza, Electrical Engineering and Computers (Inginerie Electrica si Calculatoare).Cu incepere din anul 2008, centenara Facultate de Electrotehnica isi schimba, prin Hotarare de Guvern, denumirea: Facultatea de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, cu acronimul IEEI, ca o recunoastere a racordarii ferme si flexibile a programelor noastre de studiu la solicitarile venite din economia reala a mileniului trei.

 

 

Prezent si viitor: succes in cariera si societate
Pentru sesiunea de admitere care se va desfasura in perioada 11-30  iulie  2011 vom scoate la concurs 378 de locuri integral finantate de la buget pentru studii universitare de licenta (ingineri – 4 ani), care implica formare profesionala excelenta, locuri subventionate in camine moderne, burse de studiu si sociale, tabere si transport gratuit. Complementar, formarea voastra va fi desavarsita de nenumarate proiecte cultural-artistice si sportive in care veti avea sansa unei benefice implicari.
Tuturor celor care vor lua inspirata decizie de a urma cursurile facultatii noastre, le oferim sansa unui parteneriat care sa fundamenteze traseul ascendent pe care-l poate parcurge, alaturi de noi, un tanar absolvent de liceu.Diplomele emise de noi sunt recunoscute si respectate oriunde in lume, garantand competente cautate pe o piata a muncii dinamica si globalizata. Noi nu producem someri cu diploma universitara.Cu o rata de angajare de peste 90%, inginerii formati la noi, avand solide cunostinte cumulate din domeniul tehnologiilor informatice, al curentilor tari sau al celor slabi, precum si al managementului economic, sunt solicitati in industria si cercetarea din intreg spatiul Uniunii Europene. Cunostintele solide de limba engleza tehnica vor fi un argument forte al CV-ului vostru de angajare.
Veti fi tratati de profesorii vostri cu respect, intelegere si maxima responsabilitate, pentru ca impreuna avem acelasi obiectiv strategic: reusita voastra intr-o lume tot mai concurentiala, in care va vom ajuta sa va gasiti locul dorit!
Va dorim succes la examenul de bacalaureat si va asteptam sa incepem impreuna drumul vostru catre implinire sociala si profesionala.